Advertentie

Wat wanneer je opgesloten zit in een lift en denkt dat je een escaperoomspel aan het spelen bent, maar de werkelijkheid toch even iets anders in elkaar steekt.

Sylvia, Vincent, Jules en Sam werken alle vier bij Stanhope in New York. De zaken gingen eerst goed; er werd veel winst gemaakt. Maar na een tijdje wordt het toch minder; opdrachten gaan aan hun neus voorbij en hun banen komen op de tocht te staan. Wanneer ze van Vincent een uitnodiging krijgen voor een spoedvergadering in een leegstaand kantoorpand, besluiten ze toch maar te gaan. Misschien dat dit hun baan nog kan redden. Zodra ze de lift instappen, gaat het fout. De lift komt tot stilstand en ze komen er al snel achter, dat ze opdrachten moeten uitvoeren om eruit te mogen. Tijdens deze opdrachten leren ze elkaar steeds beter kennen. En niet alleen elkaars goede eigenschappen, maar ook elkaars slechte.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. Vanuit de vier personen die in de lift vast zitten en vanuit Sara (net afgestudeerd en na een intensieve sollicitatieperiode aangenomen bij Stanhope). Hoe verder je in het verhaal komt, hoe duidelijker de rol van iedereen is.

Van proloog tot het einde is het een spannend en pakkend verhaal. Vooral als je zelf claustrofobisch bent. Opgesloten zitten in een kleine donkere ruimte, waar het bloedheet of ijskoud kan zijn, doet rare dingen met mensen.

Megan Goldin heeft echt een ijzersterke thriller geschreven. Het boek is moeilijk weg te leggen en dit komt ook door de verhaallijn van Sara. Je wilt zo graag weten waarom deze mensen in de lift zitten en dit spel moeten spelen. Het einde had ik niet zo verwacht; hopelijk komt er nog een vervolg.

Een echte aanrader; goed voor 4 sterren!!


Reacties op: IJzersterk en angstaanjagend

256
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker