Top debuut

Francisca den Otter Francisca den Otter
8 apr 2022

Dit boek heb ik geluisterd, op de Luisterboekhoek was er een blog met de lijst met boeken van de Hebban Thrillerprijs 2022 welke ook als luisterboek verschenen waren, onder andere dit boek. Ik besloot het boek te gaan luisteren en dit beviel me meer dan prima.

Dat dit boek een debuut is zou ik niet zeggen. Doordat je meteen door de proloog midden in het verhaal zit had ik eerder het idee dat het wellicht een deel twee in een serie was en dat ik wat voor-informatie miste. Maar niets is minder waar, langzaam krijg je wat antwoorden en net op het moment dat je denkt te weten hoe de vork in de steel zit volgt er weer een plottwist. Alles is zo levensecht beschreven dat ik bijna ging denken dat het geen fictie was. Het verhaal zit echt heel goed in elkaar, de beschrijving van de diverse collega’s, hun werkrelatie en ook de ontknoping is super goed bedacht. Soms zijn er scenes die kort daarvoor al beschreven zijn en dan erna vanuit het oog van iemand anders beschreven worden, erg leuk en zo voelde ik soms meer spanning en het gevoel van helemaal in het verhaal te zitten. Ik vind het boek uitermate geschikt om verfilmd te worden en eigenlijk zou een vervolg, over een volgende cold-case die Lenoir samen met zijn collega’s Kira en Van Vreewijk zal gaan tackelen, meer dan welkom zijn. Prettig voorgelezen door Frans van Deursen.

Meer recensies van Francisca den Otter