Advertentie

Femke Martens, 24 jaar oud en op de rand van een burn-out, gaat, om bij te komen, logeren bij haar oudtante in de buurt van Hoevelaken en Amersfoort.

De buurt is wellicht niet zo best gekozen omdat ze nogal vervelende herinneringen heeft die zeven jaar eerder in dezelfde buurt plaatsvonden. Met deze herinneringen en demonen zal ze moeten afrekenen voordat ze tot rust kan komen en zichzelf terug kan vinden. Dat het niet meer dan logisch is dat deze demonen bij haar komen is omdat ze nu meer tijd heeft dan ooit en niet meteen doorgaat van het een naar het ander als een vliegende keep.

Eenieder die zoiets, als hetgeen Femke zeven jaar eerder heeft meegemaakt, zelf heeft meegemaakt zal hoogstwaarschijnlijk last hebben van dit soort demonen. Het is ook niet niks wat ze als zeventienjarig meisje heeft ondergaan. Haar leven de afgelopen zeven jaar heeft dan ook eigenlijk meer in de overleven stand dan leven stand gestaan en daar loopt ze nu tegenaan.

De schrijfwijze van Wendy Brokers is zeer beeldend, je ziet, ruikt en voelt als het ware alles door de manier waarop ze alles beschrijft. De oudtante waar Femke logeert is een krasse oude dame die Femke vrij laat en haar enkel af en toe van een goed advies voorziet. Femke haar zoektocht naar zichzelf kent vele bochten en op die weg komt ze Gustav en zijn dochtertje Maren tegen. Het boek heeft een echt Wendy Brokers epiloog einde.

Reacties op: Het verhaal van powervrouw Femke

109
Omkijken naar morgen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners