Bestemd voor elkaar
‘Bestemd voor elkaar’ is het vervolg op ‘Geknipt voor elkaar', maar het boek is ook los te lezen. Ik heb het andere boek ‘Geknipt voor elkaar’ nog niet gelezen
Het boek ‘Bestemd voor elkaar’ lees je vanuit het perspectief Ellemieke en Daan. Het verhaal speelt zich af in Maastricht. Ellemieke reist veel en is op zoek naar een baan om geld te sparen voor haar volgende reis. Wanneer ze het lunchcafé Bikke wandelt ziet ze eigenaar Daan. Ellemieke valt als een blok voor de baan en de eigenaar.
Samen maken ze het lunchcafé tot een succes. Maar wanneer Ellemieke na enige tijd weer de reiskriebels krijgt, weet ze niet goed wat ze moet doen. Daan voelt haar innerlijke strijd aan, maar wil haar het liefste bij zich houden.
Wanneer er een nieuwe ijssalon opent en de Italiaanse Matteo gelato gaat verkopen, doet hij Ellemieke een aanbod die ze niet kan weigeren. Tijdens de zomermaanden bij hem werken en de rest van het jaar reizen.
Wat gaat Ellemieke kiezen? Hier blijven bij Daan of toch haar relatie verbreken en de wereld verkennen?
Het is een hartverwarmend en emotioneel verhaal over los laten en elkaar vinden. Ik heb dit boek met veel plezier en bewondering zitten lezen. Ellemieke krijgt niet zo maar de reiskriebels, er zit nog een emotionele lading achter. De emotionele lading is mooi verwoord en duidelijk door de terugblikken naar Ellemieke haar verleden. De personages en de gebeurtenissen die zij mee maakt zijn realistisch neergezet.
Ellemieke draagt een emotionele en zware last met zich mee. De pijn die zij heeft gevoelt en nog voelt, is aangrijpend. De manier hoe zij met obstakels om probeert te gaan vind ik dapper.
Daan heeft een zachtaardig karakter en wil Ellemieke het liefste bij zich houden. Maar zijn liefde voor haar is zo groot, dat hij haar alles gunt.
De personages van de kapperszaak komen ook in dit boek voor, wat mij erg nieuwsgierig maakt naar het eerdere deel ‘Geknipt voor elkaar’. De schrijfstijl is vlot en duidelijk, het verhaal leest prettig. Familie, vriendschap en liefde is een belangrijk onderdeel van dit verhaal. Een fijne feelgood met een diepere laag. Zonder spoilers: dat einde. Ik zat met tranen in mijn ogen.
Dit is een beetje gek om te schrijven, maar ik kijk uit naar het eerste deel.
Van deel twee, naar deel één.
4.0★
Dit is een beetje gek om te schrijven, maar ik kijk uit naar het eerste deel.
Van deel twee, naar deel één.
4.0★