Matchpoint

Het verhaal gaat over de negenentwintig jarige Flora, zij woont in Wimbledon. Haar leven loopt niet op rolletjes, ze is haar baan kwijt en haar vriend gaat vreemd. Ze heeft behoefte aan verandering en verhuurt daarom haar huis deze zomer. Ze wil haar droom waar maken en een graphic novel maken.
Het is zomer en dat betekend dat het tennistoernooi Wimbledon er weer is. Wanneer Flora een telefoontje krijgt dat haar plannen niet door kunnen gaan, valt alles letterlijk in het water. Hoe krijgt ze de verhuurder uit haar huis? Wanneer ze hem er uit probeert te krijgen, blijkt hij de bekende tennisser Kieran O’ Sullivan te zijn die mee doet aan het tennistoernooi Wimbledon. Hij wil absoluut niet vertrekken. Kieran heeft een reputatie als bad boy en is alles behalve vriendelijk tegen Flora.
Kunnen ze elkaar helpen? Of vechten ze elkaar de tent uit?

Het boek is smashing goed! (Smash van tennis) Tennis als hoofdonderwerp vind ik erg origineel en voeg ik toe op mijn favoriete trope lijstje.
De cover spreekt mij erg en geeft mij een vrolijk gevoel. Ook geeft de cover meteen een goed beeld van de personages. Er komen een aantal gevoelens en gebeurtenissen ter sprake die voor diepgang zorgen in dit sports romance boek. Ik wil geen spoilers geven, maar het verhaal over Flora haar moeder en Kieran zijn broer raakte mij zeker. Er zit genoeg humor in het boek, dus saai is het zeker niet. Ondanks de diepgang, is de schrijfstijl toegankelijk en vlot. Het plot is niet erg verassend, maar toch heb ik genoten van dit boek.
Ik heb genoten van de personages en Kieran was echt grumpy in het begin. Beide personages maken een persoonlijke groei door in het verhaal en ook leren ze elkaar beter kennen. Zowel Flora als Kieran hebben beide een levensverhaal. Je dromen waar maken, elkaar steunen, traumaverwerking en bellenblaas: ja, dit boek heeft het allemaal.

In juni verschijnt er een nieuw boek van Katherine Reilly, ‘Ride the wave’. Als ik de cover en flaptekst lees, hoop ik dat dit boek ook vertaald gaat worden.

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez