Gesloten harten
Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Felicity en Jon.
Felicity is negenendertig jaar oud en moeder van twee tienerkinderen, ze woont nu zo een 2.5 jaar in Seattle, dit zou tijdelijk zijn, maar ze heeft besloten te blijven. Wanneer de tickets voor ijshockey gaat ophalen, loopt ze Jon tegen het lijf. Felicity heeft geen idee wie het is, maar vind hem aantrekkelijk. Wanneer ze hem later op het ijs ziet staan, valt het kwartje en krijgt zij het zo warm dat het ijs bijna smelt.
Jon is een NHL-topscorer, Stanley Cup-winnaar en aanvoerder van het ijshockeyteam. Hij heeft een reputatie als playboy, maar wanneer hij Felicity tegen het lijf loopt weet hij één ding zeker: hij wil een relatie met haar.
Ze blijven elkaar tegenkomen en Jon wil bewijzen dat hij meer is dan alleen de reputatie als playboy. Kan Jon het ijslaagje om het hart van Felicity laten smelten?
“ᴢᴇ ʜᴇᴇꜰᴛ ʜᴀᴀʀ ʟɪᴄʜᴛ ɪɴ ᴅᴇ ᴅᴏɴᴋᴇʀꜱᴛᴇ ᴅᴇʟᴇɴ ᴠᴀɴ ᴍɪᴊɴ ʟᴇᴠᴇɴ ʟᴀᴛᴇɴ ꜱᴄʜɪᴊɴᴇɴ ᴇɴ ᴢᴇ ʙʀᴇɴɢᴛ ᴍᴇ ʀᴜꜱᴛ.”
Jon en Felicity draaien veel om elkaar heen. Ze zeggen hun relatie geen stempel te willen geven, maar toch merk je dat ze dit liever wel willen. Je hebt slow burn en slooow burn. Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar toch erg leuk om te lezen. Een gebeurtenis aan het einde wist mij te verassen door de emotionele lading. Dit gaf het verhaal meer diepgang. De rest van het verhaal is romantisch met een age gap trope en spice.
Personage Jon maakt een persoonlijke groei door en deelt zijn emoties en psychische struggles. Felicity is een zelfstandige vrouw, maar had (gezien haar leeftijd) iets volwassener naar Jon kunnen zijn. Ze loopt eerder weg, dan dat zij de confrontatie aan gaat.
De andere personages, zoals het broertje van Jon, vind ik echt van grote toevoeging voor het verhaal.
De schrijfstijl is vlot en het verhaal leest lekker weg. Door de dual pov leer je de personages beter begrijpen en lees je ook over de gedachtes en emoties die ze moeilijk vinden om te tonen.
Op internet zie ik nog drie boeken in de ‘Seattle Scorpions series’! Ik hoop dat deze ook vertaald gaan worden, want ijshockey trope is mijn favoriet. Ruth Stilling heeft ook nog een andere serie: ‘The Blade Kings series’. I want it all.
3.5★
3.5★