Alles voor ons

Na het lezen van het eerste deel ‘Alles voor jou’, kon ik niet wachten om aan het tweede deel te beginnen. Het eerste deel eindigt namelijk met een spannende cliffhanger.

Na gewelddadige en angstaanjagende gebeurtenissen die Ivy heeft mee gemaakt, probeert zij nu weer vol moed haar leven op te pakken. Ze is gelukkig met Lucas en is begonnen met een studie. Maar gevaar ligt op de loer en Ivy probeert zich sterk te houden. Kan ze het gevaar overwinnen?
Dan lees je ook over Jade, zij is zwanger maar de zwangerschap verloopt niet soepel. Wanneer Jade aan de bel trekt bij de dokter, wordt zij niet serieus genomen. Jade moet vechten voor haar gezondheid en die van haar kindje.
Ook lees je vanuit het perspectief van Lucas. Hij doet er alles aan om Ivy veilig te houden, maar is dit genoeg? Kan hij haar blijven beschermen?

Het verhaal is in drie delen opgedeeld. Tijdens het eerste deel, kon ik mijn ereader niet wegleggen en zat ik op het puntje van mijn stoel. Maar tijdens het tweede deel vond ik de spanningsopbouw minder. De heftige gebeurtenissen weet de auteur duidelijk te verwoorden, waardoor je als lezer kippenvel krijgt. De emoties die de personages voelen en de gedachtes die zij hebben komen duidelijk over. Je kan je goed in de personages verplaatsen.
Je leest het verhaal vanuit drie verschillende personages: Ivy, Lucas en Jade. Doordat het verhaal vanaf verschillende kanten wordt verteld, blijft het verhaal interessant. Het einde is mooi, maar er is een gebeurtenis wat bij mij vragen oproept (geen spoilers).
In een boek zit altijd wel een spelfoutje, dat kan gebeuren. Maar in dit ebook zaten veel schrijf- en spelfouten, dit ging mij na een tijdje irriteren. Als je mij na de eerste paar hoofdstukken had gevraagd hoeveel sterren ik zou geven, dan had ik geantwoord 4 of zelfs 5 sterren. Maar nu, na het hele verhaal te hebben gelezen, geef ik het verhaal 3.5 sterren.

3.5★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez