The Rose Bargain

De koningin van Engeland is Moryen, een onsterfelijke feeënkoningin. Elke inwoner van Engeland krijgt één keer de kans in zijn of haar leven om een gunst te vragen. Deze gunsten worden de ‘rozengunsten’ genoemd. Wie onderhandelt met een fee, moet bereid zijn de gevraagde prijs voor de gunst te betalen. Zo kun je de eigenschap vragen om alles te onthouden, in ruil voor bijvoorbeeld je pink.

Ivy Benton zal dit jaar mee doen met de pactparade, waar je je als jonge vrouw kandidaat stelt om een geschikte partner te vinden. De zoon van koningin Moryen, prins Bram, zal dit seizoen meedoen en zijn bruid kiezen.
Vierentwintig meisjes hebben zich opgegeven, maar er kan er maar één de winnaar zijn! Direct geeft de koningin een onverwachtse twist aan het spel en strijden de meisjes gedurende twaalf weken om de hand van prins Bram.

Tijdens de bizarre opdrachten en vreemde spelletjes zal de koningin kijken wie het meest geschikt is. Emmett, de broer van prins Bram, heeft hele andere plannen. Brengt dit Engeland in gevaar?

“ᴡᴇ ᴢɪᴊɴ ɴᴜ ᴇʟᴋᴀᴀʀ ʀɪᴠᴀʟᴇɴ ɢᴇᴡᴏʀᴅᴇɴ, ᴍᴀᴀʀ ᴛᴏᴄʜ ʜᴀɴɢᴛ ᴇᴇɴ ɢᴇᴅᴇᴇʟᴅ ᴍᴇᴅᴇʟᴇᴠᴇɴ ɪɴ ᴅᴇ ʟᴜᴄʜᴛ.”

Het is een verhaal wat je niet snel zult vergeten. Het is een romantisch verhaal met fantasy elementen, wat zorgt voor een heerlijk boek. Vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal en kon dit boek niet wegleggen. Want de personages en het verhaal (ondanks dat het fantasy is) zijn levensecht beschreven, dat je even zelf onderdeel van het spel voelt. De spanning is voelbaar en het einde heeft een mega cliffhanger. Na het lezen van de laatste bladzijde heb ik direct gekeken wanneer het vervolg verschijnt, maar daar moeten we nog even op wachten tot 2026.

De schrijfstijl is gedetailleerd en meeslepend, dit in combinatie met een spannend en goed verhaal en personages, maakt het voor mij een boek die bij mijn top 3 fantasy boeken hoort.
Fantasy verhalen kunnen ingewikkeld zijn, maar dat is met dit boek zeker niet zo. Dit verhaal is goed te volgen en te begrijpen.
Hoofdpersonage Ivy Benton maakt een groei door en is een personage om van te houden. Ze is het buitenbeentje van de High Society, maar ook is ze vastberaden en dapper. De andere personages zijn allemaal verschillende qua karakter, maar passen perfect in het verhaal.

Wat ik een hele leuke toevoeging vind aan het verhaal, zijn de extra hoofdstukken. Alle hoofdstukken zijn geschreven vanuit het perspectief van Ivy, op een paar na. Die speciale hoofdstukken zijn vanuit het perspectief van de deelnemers van het spel. Op deze manier leer je de dames beter kennen en hun verhaal en acties te begrijpen.

Een YA-romantasy boek, die ook geschikt is voor volwassenen.

Samengevat: ik ben fan van dit boek!

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez