The Wind Weaver

Dit is het eerste deel van de serie en ik ben nu al benieuwd naar de andere delen.

Rhya is een halfling, maar in de wereld van Anwyvn is magie verboden, dus wordt zij opgejaagd. Wanneer zij opgepakt wordt en de dood in de ogen kijkt, wordt zij meegenomen door de mysterieuze commandant Scythe. Scythe is een angstaanjagend figuur uit de ijzige Noordlanden.

Wanneer Rhya er achter komt dat zij geen gewone halfling is, maar een Relict-symbool heeft en daardoor één van de vier uitverkorenen is volgens de profetie. De vier uitverkorenen moeten samen de balans van de magie herstellen, lukt dat niet dan sterft deze persoon en wordt de gave doorgegeven aan een volgende persoon. Scythe is de redder van Rhya, maar ondertussen blijft ze ook zijn gevangenen. Rhya vecht voor haar vrijheid, maar ook voor de wereld.

Als je alleen naar de buitenkant van het boek kijkt, dan is deze al prachtig. Maar het verhaal is nog beter. In het verhaal zit een goede balans tussen magie, liefde en spanning. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer diepgang en vorm het verhaal krijgt. Het verhaal blijft je als lezer vast houden en maakt je nieuwsgierig naar het volgende deel.

De schrijfstijl van auteur Julie Johnson is beeldend en gedetailleerd, als lezer heb je het gevoel deel uit te maken van het verhaal. De leermomenten die Rhya ondergaat en de innerlijke worsteling die zij daardoor heeft, komt realistisch en duidelijk over. Haar persoonlijke groei is duidelijk te volgen doordat het verhaal in ik-perspectief geschreven is. Hoewel ze dapper en krachtig is, komt Rhya ook kwetsbaar over.

Er is veel zorg besteed aan de wereldopbouw en de geschiedenis de magie, dit vind ik van grote waarde in het verhaal. Ook de dialogen en gevoelens van de personages worden goed uitgediept in het boek. Maar op spannende momenten, bijvoorbeeld tijdens een gevecht, was voor mijn gevoel de spanning snel ten einde. Voor mijn gevoel had dit onderdeel iets uitgebreider behandeld mogen worden.

Wat ik een leuke toevoeging vind aan het boek: er staat een woordenlijst met uitleg achterin het boek.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez