Het perfecte plaatje

Het verhaal gaat over feelgoodauteur Babs. Ze krijgt te horen van haar uitgeverij dat als ze niet snel beter en minder voorspelbaar gaat schrijven, ze haar laten vallen. Haar uitgeverij komt met het goede idee om op een retraite te gaan in de jungle van Bolivia en op zoek te gaan naar inspiratie. Met tegenzin vertrekt Babs naar de jungle.
Babs haar boek wordt beschreven als voorspelbaar en met een onrealistische mannelijk personage. Ze weet de perfecte man te beschrijven, alleen kan ze deze nog niet vinden in het echte leven. Bestaat de perfecte man wel? Wanneer ze tijdens de retraite in de jungle Marco ontmoet, ziet ze hem eindelijk: haar perfecte man! De man zoals ze hem altijd in haar boeken beschrijft. Is hij haar droomman of lijkt het te mooi om waar te zijn?

Heb ik dit boek in een record tempo uitgelezen? Ja! Ik heb zo genoten van het verhaal, dat ik niet kon stoppen met lezen. De setting vond ik erg origineel en de personages heel erg leuk en divers. Een feelgood boek wat zich afspeelt in de jungle, dat lees je niet elke dag. Dankzij de vlotte en levendige schrijfstijl, kon ik het verhaal voor mij zien. Hoofdpersoon Babs is koppig en hilarisch, hierdoor komt ze in de leukste situaties terecht. Door Babs en haar nuchtere kijk in de jungle, heb ik regelmatig moeten lachen.
Bij elk hoofdstuk staat een stukje over een chakra, wat ook het thema is van dat hoofdstuk. Elke dag krijgen de deelnemers een oefening die te maken heeft met de charka van dat hoofdstuk. Dit vind ik erg creatief bedacht en een leuke toevoeging voor het verhaal.
Naast de nodige humor, zit er ook diepgang in het verhaal. Auteur Marijke Vos weet een goede balans te vinden in humor en emotionele diepgang.

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez