Ontroerend mooi

GeoAra 01 juni 2024
Yellow Crocus, de geschiedenis van de slavernij, ook al zo vaak verteld, en dan dit keer ook nog in een zogenaamde "keukenmeidenroman", wat kan je dan verwachten?

Ik heb het boek als luisterboek gelezen/geluisterd en ik moet zeggen dat ik echt aangenaam verrast was en me helemaal liet meeslepen in het verhaal.

Dit boek is het debuut van Laila Ibrahim en dat merk je aan de eenvoudig manier van vertellen, maar voor mij was het zo juist aangenaam. Ook de aangename voorleesstem van Marjolein Algera maakte het voor mij compleet. Zo blijven er dingen echt in mijn hoofd hangen.
Zo mooi hoe ze o.a. het slaapliedje "Go to sleep little baby" brengt, ik krijg het niet meer uit mijn hoofd.
Zo zal ook de 1e gele krokus van het jaar, voor mij, nooit meer hetzelfde zijn.

Het is een heel mooi verhaal, een verhaal van wanhoop, uitbuiting, maar ook van intense vriendschap.
Een verhaal over rijk en arm, over zwart en wit.
Het is ook het verhaal van het leven van een kind, een meisje dat opgroeit in een rijk gezin met heel veel slaven en die uitgroeit tot een ware abolitionist. Haar vragen en twijfels, haar liefde en vriendschap, haar teleurstellingen.

De personages zijn heel mooi uitgewerkt, je leeft echt met ze mee en je wordt echt meegenomen naar die tijd.

Een heel ontroerend boek en ik heb me voorgenomen om de ganse reeks te gaan lezen/luisteren.

Meer recensies van GeoAra