Een mooi tijdsbeeld
De Rode Anjer is het 4e deel in de reeks Yellow Crocus, het belicht de jaren van de 1e wereldoorlog waarin het duidelijk is dat er nog steeds ongelijkheid en rassenhaat bestaat.
Een stuk Amerikaanse geschiedenis wat we zeker ook moeten kennen.
Ondertussen lezen we dan ook al over het wel en wee van Mattie en Lisbeth's kleinkinderen.
En ook dit verhaal is mooi en pijnlijk om wat de' zwarte' mensen moesten lijden, ook toen nog.
Maar dit deel is anders dan de vorige boeken, veel langdradiger en nog méér dan in vorige boeken het geloof belichtend. Nu waren die mensen heel gelovig, maar het voelt bij het lezen net iets TE.
Ook de voorleesstem is, anders dan in de vorige delen, heel monotoon.
Desalniettemin blijft het een mooi boek en is het vooral mooi om te zien hoe een hechte vriendschap tussen wit en zwart zelfs generaties lang kan verder leven.
Een stuk Amerikaanse geschiedenis wat we zeker ook moeten kennen.
Ook de voorleesstem is, anders dan in de vorige delen, heel monotoon.