Meer dan 4,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een verstikkend leven in een dorp door tienerogen

Gerben 28 juli 2021 Boekverkoper
Ben worstelt al drie jaar met het verdriet om de zelfmoord van zijn oudere zus. Kon hij iets doen? De twijfel en het schuldgevoel blijven aan hem knagen.Vanaf dat moment zoekt hij de afzondering en prijst hij zich gelukkig met het begrip van zijn twee vrienden, Hettie en Tom. Zijn vader besluit het gezin te verlaten en Ben blijft alleen met zijn moeder achter. Ook bij haar is het verdriet om het verlies nooit gesleten.
Dan, net voor het eindexamen van zijn klas, wordt de kleine gemeenschap waar hij in leeft opgeschrikt door meer zelfmoorden onder tieners; klas- en schoolgenoten van Ben. Veel vragen en twijfels komen terug bij Ben en zijn moeder, zeker als blijkt dat de daders geinspireerd zijn door zijn zus. Ben zoekt zijn grenzen op om zijn leed en schuldgevoel maar niet onder ogen te zien. Komt dit wel goed? Of maakt de ontluikende liefde alles goed?
Stenen eten grijpt je naar de keel vanaf de eerste zinnen en voert de druk langzaam op. Het verstikkende leven in een dorp voor wie anders is, of in ieder geval zo wordt bekeken, wordt door tienerogen goed duidelijk gemaakt.
Een sterk debuut in dit toch al fijne debutenjaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Gerben

Gesponsord

'Ik zou altijd aanraden om in elk geval met het eerste deel te beginnen, in de ontknoping van dat deel ligt de grondslag van het personage van Gina Harte.' - lees het interview met Carla Kovach en maak kans op Haar laatste fout!

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?