Advertentie

Met Drama queen schreef Derk Visser een warm, door humor toch makkelijk te lezen boek over tienerleven wat bepaald niet makkelijk is.

Het verhaal verteld over Angel, een meisje van 12, dat zichzelf moeilijk onder controle kan houden, geen medicijnen meer wil slikken die haar suf maken, maar tegelijk met humor door haar lastige leven gaat.

Ze leeft samen met haar moeder, die als tiener zwanger werd van haar, in een goedkope flat, haar moeder werkt als stripper, omdat ze 'niets anders kan'.
Geld is er weinig, Angel haalt hun kerstboom na kerst van de straat en vrienden heeft ze niet.
Ze beschrijft haar eigen leven vrij luchtig, heeft geen hoge dunk van zichzelf maar ziet haar leven zoals het is en vecht zich er doorheen met bijzonder veel humor en leuk beschreven 'overdrijvingen'

Jongens op school belagen haar en in de klas zit ze alleen omdat ze nooit stil kan zitten.
Tot er een nieuw meisje in de klas komt die haar wel ziet zitten, contact blijft zoeken en haar juist grappig vind. Angel moet zoeken naar hoe met haar en met haar eigen gevoelens om te gaan.

Het verhaal spring twee keer een periode vooruit, Van groep 8 naar de middelbare school en erna weer een paar jaar verder in haar leven.

Visser schrijft met kennis over een tiener die met weinig kansen en weinig geld iets probeerd te maken van haar leven. Je ziet de flats voor je, kijkt mee in de rommelige flat door zijn duidelijke beschrijvingen.
Ook ga je van Angel houden om haar doorzettingsvermogen en ritalin-vrije beleving van wat moet.
Toch had het verhaal wat meer wendingen mogen hebben, de humor van Angel is haar kracht en houd je aan het lezen maar tegelijk lijkt het verhaal soms wat te weinig te vertellen.
Mooi is wel weer de verwarring van Angel over haar gevoelens, die ze eerst maar moeilijk kan duiden, maar uiteindelijk toch aandurft.

Een bijzonder boek, zonder zwaarte terwijl Angel geen gemakkelijk leven heeft, juist door de luchtigheid en humor die ze het zelf meegeeft.Reacties op: Warm boek over een hard tienerleven

73
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker