A little princess
Sara Crewe is het slimste, rijkste en meest genereuze meisje in de meisjes school van Miss Minchin. Ze krijgt alles van haar vader, maar wanneer die plots overlijdt, verliest Sara alles. Ze wordt verplicht om te werken als een bediende en krijgt soms bijna niets te eten. Maar dankzij haar groot verbeeldingsvermogen slaagt ze erin om haar tragedie in een avontuur te veranderen.
Dit is een simpel en mooi verhaal over het belang en de schoonheid van verhalen en vertellingen. Ik kon me wel niet echt inleven in de personages, waardoor het hele verhaal wat verder van me af bleef staan. Het is wel een verhaal dat je even moet laten bezinken, want na een week voel ik er veel meer voor dan toen ik het net uit had.
Ik geef het verhaal 3,5 sterren, maar het is zeker de moeite waard voor mensen die van klassiekers houden. Voor lezers die nog niet echt klassiekers gelezen hebben, kan dit wel een goede start zijn om het genre te leren kennen.
Tropes: classic, intrinsiek goed personage
Trigger warnings: death of a parent, emotional abuse