Vermogen en Wijsheid

GitteSteurs 13 januari 2026
Regaals plan loopt zoals het zou moeten: Koning Vlijm is dood, Kroonprins Veritas is vermist op queeste en ook Fitz is dood – dat moet iedereen ten minste geloven. Doormiddel van de Wijsheid weet hij te overleven en hij kan onderduiken om terug aan te sterken. Wanneer hij sterk genoeg is, trekt hij erop uit om wraak te nemen op Regaal en hem te vermoorden. En dan is er ook nog Veritas die zijn hulp nodig heeft. Fitz begint aan zijn laatste, lange reis in een poging zijn koning en zijn rijk te helpen.

Het anderhalve maand geduurd, maar het is me gelukt om deze joekel van een boek eindelijk uit te lezen. Het verhaal was enorm leuk en boeiend, maar het las ook wat moeizaam omwille van de lange hoofdstukken en het feit dat het verhaal een stuk trager gaat dan ik als hedendaagse lezer gewend ben. Alleen op het einde ging het ineens allemaal heel snel. Misschien zelfs een beetje te snel. Ik had niet het gevoel dat ik de tijd kreeg om alles wat er op het einde gebeurde, te verwerken en ik weet niet goed wat ik daarvan moet vinden.

Over het algemeen was het wel de moeite om door te zetten want het verhaal en de schrijfstijl waren wel heel intrigerend. Ik geef het verhaal vier sterren en ik kijk al uit naar de volgende series van Robin Hobb in deze magische wereld.

“Nachtogen en ik. Dromend van het uithakken van ónze draak.”
Tropes: Final quest, high fantasy, dragons & magic, age gap, medieval fantasy, the chosen one
Trigger warnings: drug and alcohol use, death and murder

Meer recensies van GitteSteurs