Een lekkere 'enemies to lovers's met een vleugje historie

Habon Habon
26 mrt 2024

‘Love at First Knight’ is de tweede feelgood-roman van Megan Clawson. Een heerlijke combinatie van moderne romantiek en middeleeuwse flair. Ik heb haar debuut, ‘Falling Hard for the Royal Guard’, nog niet gelezen, maar kijk er nu extra naar uit.

Daisy Hastings, een 23-jarige vrouw die zich vaak verliest in haar passie voor LARPing (Live Action Role-Playing), staat centraal in dit verhaal. Wanneer haar vader haar aanmeldt voor een zomerbaantje bij een Knight School-programma in Londen, wordt haar leven op zijn kop gezet. Hier ontmoet ze de burggraaf Teddy Fairfax, die haar in eerste instantie behoorlijk op haar zenuwen werkt, zij het niet op de goede manier. Fans van de ‘enemies to lovers’ trope worden op hun wenken bediend door dit bijzondere koppel.

De Tower of London en de Knight School vormen een mooie en unieke achtergrond voor het verhaal. Je merkt echt dat Megan weet waar ze het over heeft. Mijn innerlijke nerd was meer dan blij met alle feiten over de setting en het LARPen.

Daisy is heel authentiek, maar dit zorgt ook voor onzekerheid. Het is als lezer mooi om haar groei te volgen, al duurt het wel even voordat die op gang komt. De trage start van haar ontwikkeling draagt echter bij aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Teddy’s transformatie van een zorgeloze royal naar iemand die zich echt inzet voor Daisy, is ook mooi om te zien. Hun relatie ontwikkelt zich op een natuurlijke manier, met genoeg spanning en romantiek om je als lezer geboeid te houden.

Het zal je niet verbazen dat zelfontdekking, moed en het overwinnen van persoonlijke demonen de centrale thema’s van het boek zijn.

De schrijfstijl van Megan is vlot en beeldend. Ze slaagt erin om de historische setting levendig te omschrijven zonder de lezer te overweldigen. De dialogen zijn scherp en natuurlijk, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de personages en hun interacties.

Hoewel ‘Love at First Knight’ over het algemeen een mooi en goed geschreven feelgood-roman is, kan het tempo soms wat traag aanvoelen. Vooral de eerste helft van het boek neemt de tijd om op gang te komen, wat ongeduldige lezers mogelijk kan afschrikken. Daarnaast zijn sommige plotontwikkelingen wat voorspelbaar, wat de spanning af en toe kan verminderen.

‘Love at First Knight’ is een charmant en hartverwarmend verhaal dat de lezer meeneemt op een reis van zelfontdekking en romantiek. Megan Clawson heeft een prachtig boek geschreven dat je hart doet smelten, maar je ook achterlaat met wat feitelijke kennis. Ondanks enkele trage momenten en voorspelbare plot punten, blijft het een aanrader voor liefhebbers van romantiek en historische settings. Dit boek maakt mij alleen maar nieuwsgieriger naar haar debuut. Dat wacht ergens op mij op mijn digitale TBR.

Dank aan HarperCollins Holland en World of Romance voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Habon