Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een feelgood met spanning en drama

Harmke Hiemstra 18 juli 2021
Door de blogs die ik van Carlita heb gelezen wist ik al dat ze een hele prettige schrijfstijl heeft. Het schrijven van een boek leek me dus een logische stap, want schrijven zit haar duidelijk in het bloed. Ik was dan ook zeer nieuwsgierig naar haar debuutroman “Waterdragers”.
Het was voor mij aanvankelijk niet helemaal duidelijk waar de titel “Waterdragers” voor stond, maar als je het boek leest, snap je dat het zorgen voor elkaar de kern is van het verhaal.
Zoals waterdragers rennen voor hun sporthelden om ze gezond te houden, zo had Nathalie vrienden die haar door dik en dun steunden. Daarbij kwam ze uit een warm nest. Ook op haar ouders kon ze altijd rekenen. Hoe anders was dit voor de belangrijkste jeugdvriend in haar leven. Opgegroeid in een zeer onveilige omgeving, waren Nathalie en haar ouders een veilige haven.
In dit boek draait alles om liefde in alle facetten die daar bij horen: van warmte, begrip en vertrouwen tot zinderende passie en erotiek.
De band met Johnnie was zo sterk dat iedereen verwachtte dat haar jeugdvriend ook haar grote liefde zou worden, maar voor Nathalie was hij een soort broer en ze werd smoorverliefd op de populairste jongen van school. Met die relatie raakte ze verstrikt in netten die haar steeds meer verstikten. Alleen met hulp van haar waterdragers, een ploeg die zich inmiddels had uitgebreid, lukte het haar om zich los te maken.
Na deze spannende hoofdstukken wordt de spanning nog verder opgevoerd als het de beurt van Nathalie is om “waterdrager” te zijn.
Het boek eindigt met een enorme cliffhanger, maar gelukkig is het vervolg inmiddels al uitgekomen.
Ik kan niet wachten om te lezen hoe dit verder gaat.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Harmke Hiemstra

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?