Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Beeldende woorden van de natuur

Harmke Hiemstra 10 maart 2023
Beeldende woorden van de natuur

Als ik de cover van dit boek bekijk, ben ik even stil. Het zilverkleurige licht in het donkere bos houdt mijn blik vast en laat me luisteren naar de verhalen die de foto onthult.
Bij doorbladeren zie ik prachtige foto’s van natuurfotograaf Otto Jelsma die stuk voor stuk voor verstilling zorgen. De auteur José Bosma had dan ook geen betere titel kunnen bedenken.
Pas als je de drukte van alle dag loslaat en je verwondert over de schoonheid en magie van de natuur, ervaar je wat de natuur je wil zeggen.
José heeft haar ervaringen en lessen uit de natuur weten te verwoorden in prachtige gedichten.
Haar woorden versterken het magische gevoel dat je krijgt bij deze foto’s en geven er tegelijk een spirituele lading aan. De foto’s laten je voelen hoe het is als de natuur je onverdeelde aandacht heeft. Dan ga je je één voelen met de natuur. Een gevoel, zo vertrouwd, dat het opeens heel goed past, dat er in de gedichten wordt gesproken over Moeder Natuur, Grootmoeder Maan en Grootvader Zon. Het is een liefdevolle verbondenheid, zoals je dat met familie kunt hebben. Een mooie vergelijking, want, zoals in één van de gedichten wordt gezegd: “Zonder natuur waren wij er niet geweest. Het is onze oorsprong.”
Als we de overweldigende schoonheid van de natuur toelaten in onze ziel, zullen we rust, troost en wijsheid ervaren.
De gedichten werken als een meditatie na een drukke dag. Heilzaam en leerzaam.Reageer op deze recensie

Meer recensies van Harmke Hiemstra

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?