Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een lesje levensgeluk

Een heerlijk prentenvoorleesboek. De vrolijke tekeningen op de lavendelpaarse omslag nodigen uit om te kijken wat die rare mevrouw, met krulspelden in het haar, te vertellen heeft.
Het boek is prachtig geïllustreerd, compleet met 3D-effecten. De tekst is in dichtvorm, waardoor je het op een speelse manier kunt voorlezen.
De barones von Habeniks doet alles waar ze zin in heeft en maakt van iedere dag een feestje.
Toch heeft ze, anders dan haar naam doet vermoeden, geen cent te makken.
De barones verstaat de kunst, om, samen met haar hondje tante Sjaantje, van het leven te genieten en heeft daar geen aardse rijkdommen voor nodig. Wel heeft ze een geheim, waar alle kinderen inspiratie uit kunnen halen. In dit boek laat ze zien hoe het werkt.
Het boek wordt wisselend door de verteller en door de barones verteld.
Hier en daar kom ik nog wel eens woorden tegen, waarvan ik denk dat jonge kinderen die nog niet kennen. Maar dat kan door de voorlezer worden uitgelegd en zo is het dan ook nog leerzaam.
Het boek wil zowel kinderen als volwassenen meegeven hoe je zelf je avonturen kunt maken, want deze barones doet gekke dingen, maar heeft een wijze moraal.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Harmke Hiemstra

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?