Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Verlangen in vele vormen

Harmke Hiemstra 12 september 2021
Dit boek kwam in mijn bezit door een winactie van de lezersgroep Samenlezenisleuker.
De cover geeft een goed beeld van de inhoud: van warm en sfeervol tot mysterieus, koud en onheilspellend.
Het boek laat je rustig dobberen in een rimpelloze zee van zoete geuren, dromerige vergezichten en romantische tafereeltjes, om dan plotseling omlaag te duiken naar diepe emoties van angst, verontwaardiging en verdriet.
Marceline weet je mee te nemen in de sfeer van het verhaal, alsof je erbij bent. Je voelt de diepe emoties en kunt je verplaatsen in de hoofdpersonen door de knap ingevlochten karakterbeschrijvingen. Als er een streekgerecht wordt opgediend, is het of je zelf aan tafel zit.
De smaken van de verhalen zijn zoet, zuur, zout en helaas ook bitter. Soms zelfs ijzingwekkend.
Het avontuur in een tbs-kliniek is zo’n verhaal, wat thrillerliefhebbers op het puntje van de stoel zal doen zitten, maar mij huiverend verder doet bladeren, om gauw weer die enge beelden te laten verwaaien.
Marceline kan je laten wegdromen, maar gaat de realiteit niet uit de weg. Het vlees is soms heerlijk mals, soms met een vet randje, maar soms ook rauw.
Het boek begint met een feuilleton, waarin drie personages elkaar steunen in heimwee en intens verdriet en samen een geheim delen. Het vervolg hiervan zien we In de laatste drie hoofdstukken, wat het boek een mooie afronding geeft. Ik moest wel af en toe terugbladeren, want na de vele andere verhalen, is het even schakelen, maar het verhaal is het waard om je er extra in te verdiepen. De feuilleton staat bol van spiritualiteit, wat bij de ruige Ierse kusten bijna natuurlijk lijkt.
Net als in haar boek “Thuisreis” heeft Marceline zich ook nu weer volop laten inspireren door het romantische en authentieke Ierland.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Harmke Hiemstra

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?