Een kleurrijke roman met intense speldenprikjes van emotie
De DallerGut Dromenwinkel van Miye Lee is door de Hebban Crew gekozen tot Hebban Boek van de Maand #28. Een zachte roman over de kracht van dromen, aangevuld met intense speldenprikjes van emotie, vol kleurrijke personages, goed uitgedachte details en een wereld aan verborgen wijsheden.
Healing fiction is overgekomen uit Zuid-Korea en Japan en neemt een steeds belangrijker wordende plaats in binnen de literatuur. In een wereld die steeds sneller gaat, grijpen lezers eerder naar een boek dat leest als een adempauze, waarin je troost vindt en die een positieve invloed op je gemoedstoestand heeft. Het genre wordt gekenmerkt door personages die zichzelf opnieuw uitvinden, een gemeenschap die elkaar helpt, een langzamer tempo en vaak een klein vleugje magie. Met deze basisingrediënten krijg je een heel andere leeservaring dan je waarschijnlijk gewend bent. Het gebrek aan tegenstand kan soms aanvoelen als te makkelijk of luchtig, want waar zijn de grote spanningsbogen, de rampspoed, de opofferingen? Tot je beseft dat je na het lezen van healing fiction vaak wat dieper kunt ademhalen en beter in je vel zit.
'Ik denk dat ik eindelijk heb ervaren wat healing fiction voor invloed op je kan hebben.' – Flora
De DallerGut Dromenwinkel is het debuut van de Koreaanse Miye Lee, over een bijzondere winkel waar dromen te koop zijn, diep in ons onderbewuste. Dag en nacht schuifelen slaperige bezoekers naar binnen om hun volgende avontuur uit te zoeken. Penny is de enthousiaste nieuwe medewerker die de lezer aan de hand meeneemt in deze kleurrijke wereld. Je voelt direct de knusse sfeer die wordt neergezet: mensen zitten in pyjama in het café kopjes thee te drinken, voorzien van scheutjes Kalmte. Harige wezens voorzien mensen die dat nodig hebben van ochtendjassen en je betaalt voor je dromen met de emoties die je voelt bij het ontwaken. Omdat positieve emoties krachtiger zijn dan negatieve in deze zachte wereld, hebben zelfs je nachtmerries de bedoeling je te laten helen en groeien.