Recensie Alleen met de goden
Het boek alleen met de goden gaat over een kind genaamd Aaron Bachman die in een achterstandswijk opgroeit in Rotterdam. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Aaron en speelt af in de jaren negentig. In het verhaal lees je over de vader van Aaron genaamd Mo die een persoon slaat in de deuropening van hun huis. Het is niet bekend wie dit was maar waarschijnlijk een oud vijand uit zijn box Carrière of iemand uit het criminelen circuit waar de Mo in bewoog. Door dit conflict beland Mo in de gevangenis en komt Aaron zien te leven zonder vader figuur. In deze tijd moest Aaron veel voor zichzelf gaan zorgen en begon veel te geen hangen met zijn beste vriend Gerald. Gerald werd vaak lastiggevallen doordat hij een andere huidskleur had Aaron nam het altijd voor Gerald op. Op gegeven moment was Gerald et helemaal zat en begon te boxen. Aaron vond dit niks en begon een baantje in een asiel in de buurt. Hier krijgt Aaron een hechte band met een verwaarloosde hond genaamd Otis een pitbull. hij bouwt een soort band op met de hond en valt soms terug op hem. Ik zie mezelf hier ook in want stel er gebeurd iets naar of ik wil even met niemand praten ga ik altijd naar mijn hond want dit geeft altijd een soort veilig gevoel. Door de dingen die Aaron mee heeft gemaakt vind ik het knap hoe hij een mooie uitweg heeft gevonden in hoog boxen. Veel jongen kinderen die dit soort nare dingen thuis meemaakt komen er meestal niet goed vanaf en hiermee bedoel ik ze eindigen op het criminele pad of plegen zelfmoord. Ik vind het dus heel mooi om te lezen hoe Aaron zichzelf goed ontwikkeld en er mee weg komt.