Recensie gouden Ei

Het Gouden Ei is een Roman geschreven door Tim Krabbe. Het verhaal is niet-chronologisch en zitten flashbacks in. Het verhaal gaat over Rex Hofman en zijn vriendin Saskia Die op weg zijn naar hun vakantie bestemming in Zuid-Frankrijk. Op een tankstation verdwijnt Saskia in eens en kan Rex haar niet meer terug vinden. Jaren later na het verdriet krijgt Rex een mysterieuze brief waarin word uitgelegd wat er met Saskia is gebeurd. Het boek gaat over de waarheid van wat er nou precies is gebeurd met haar. In de brief word verteld dat Saskia was ontvoerd door een man genaamd Lemorne en is geplaatst in een kist onder de grond waar aan ze is overleden. Rex wilt wraak nemen en dit lukt, hij ontvoerd Lemerone en plaatst hem in en kist Het zelfde wat hij had gedaan bij Saskia. Rex observeert Lemerone in de kist en converteer hem met zijn daden en de gevolgen hiervan en laat hem voelen wat Saskia ook had gevold in de tijd dat zij in een kist zat. Rex geeft Lemorne een keuze, of hij blijft in de kist en sterft of hij laat hem ontsnappen. Als het aan mij lach had ik Lemorne laten lijden en hem laten sterven omdat hij dat ook bij mijn vriendin had gedaan. Vandaar dat ik het eigenlijk een beetje een raar einde vond.

Meer recensies van Hebban in de Klas