Recensie dagen van gras

In het boek: 'dagen van gras' volg je een jongen genaamd Ben. Het boek is geschreven in een IK-perspectief. Het is makkelijk geschreven waardoor het heel fijn leest. Ben komt uit een welgestelde familie uit Amsterdam maar naar het overlijden van zijn vader die vocht in de Vietnamoorlog komt ben in een diepe crisis met zichzelf. Hij begint te twijfelen aan zijn leven in Nederlands en besluit om een roadtrip te maken in de Verenigde staten. Dit doet hij om de druk te ontsnappen. Deze reis maakt hij samen met zijn beste vriend Tom. Tom helpt Ben met zijn rouwproces van zijn vader. Hierbij haalt Tom ben uit zijn comfort zone helpt met nieuwe ervaringen op te doen. Een voorbeeld is hiervan dat Tom en Ben gaan liften tijdens hun reis, Terwijl ben van huis heeft meegekregen dat liften gevaarlijk is en niet zomaar met vreemde mee moet gaan. Toch doen ze dit zodat ze meer van het land zien en ben uit zijn comfortzone stapt. Tijdens de reis ontmoeten Ben en Tom veel verschillende soorten mensen. Zoals Mark ook een oud-Veteraan die samen heeft gevochten met de vader van Ben, en helpt Ben ook met het rouwswingsproces. De vriendschap tussen Ben en Tom is een belangenrijk onderdeel van het verhaal. Door het bezoeken van het graf van zijn vader in America wordt Ben geconfronteerd met zijn verdriet en moet leren hier mee om te gaan. Dit was een belangenrijk gebeurtenis voor Ben zijn Rouwproces en helpt hem om zijn vader beter leren te begrijpen. Ik vond mooi aan dit boek dat je goed zag dat een goede vriend heel belangenrijk is en fijn is om te hebben. Je leest ook goed wat voor leuke en mooie dingen Tom en Ben samen meemaken en af en toe meningsverschillen hebben. Hier kan ik mezelf ook wel in vinden met mijn beste vriend en dat we het ook niet altijd met elkaar eens zijn, maar er wel er altijd samen uit komen. Ik raad dit boek zeker aan om te lezen.

Meer recensies van Hebban in de Klas