recensie: Alleen maar nette mensen
Het boek alleen maar nette mensen is een zeer leuk boek, hoewel het best grof is geschreven maakt het het toch een uniek boek. Alleen maar nette mensen gaat over een jongen genaamd David, David is van joodse afkomst en komt naarmate het verhaal erachter dat hij niet op blanke vrouwen valt maar is op zoek naar een 'Ghetto fabulous queen'. Hierdoor maakt hij het uit met zijn vriendin en gaat opzoek naar een mooie zwarte vrouw. David gaat op een zoektocht in de Bijlmer en komt verschillende figuren tegen.
David komt uit een welgestelde familie uit Amsterdam-Zuid. In zijn gemeenschap is het dus misschien een beetje 'raar' om met een Surinaamse vrouw te gaan, in het verhaal lees je bijvoorbeeld hoe zijn nieuwe vriendin Rowanda langs komt bij zijn huis op een verjaardag en iedereen haar raar aan begint te kijken. Ik vond het een zeer leuk boek om te lezen en raad hem ook zeker aan, Ik vond het ook leuk om te lezen hoe sommige dingen die gebeuren of worden gezegd in het verhaal heel gerelateerd zijn in mijn eigen leven. Bijvoorbeeld me de taal die David gebruikt tijdens het schrijven van het boek. Of de straattaal die word gebruikt door andere personages. Het heeft me ook na laten denken over de stereotypes van mensen, en dat mensen eigenlijk heel snel een mening hebben over iemand maar diegene niet eens kent (bijvoorbeeld de familie van David over Rowanda).