Geweldig debuut
Wit in de Middernachtzon is het debuut van Sanne Elisabeth.
Sinds Lucy tussen de heilige muren van het Tempelcomplex van Haeva
woont, leidt ze een rustig en gestructureerd leven. Dit verandert als ze op negentienjarige leeftijd door gevleugelden wordt meegenomen naar Tirnia, waar ze de hertog van het eiland Maltarie ontmoet. Wat hij met haar van plan is, heeft grote gevolgen, niet alleen voor Lucy, maar ook voor de gevleugelden die ze nog maar net heeft ontmoet.
Als Lucy de vergeten gruwelen ontdekt die haar als kind zijn aangedaan,
beseft ze dat haar toekomst lang geleden al bezegeld werd. Om aan haar lot te ontkomen, gaat ze op een reis waarin ze moet rouwen om haar verliezen, proeft van de liefde en vecht om haar dierbaren te beschermen. Tot ze oog in oog komt te staan met haar toekomst.
Eens in de zoveel tijd lees ik een debuut, dat me meteen doet verlangen naar meer. Wit in de Middernachtzon is zo'n boek. Vanaf het begin werd ik in het verhaal en de originele wereld van goud- en zilvervleugels opgezogen. Mijn eerste vraag aan Sanne na het lezen van het boek wanneer deel 2 komt, maar daar moeten we nog geduldig op wachten.
Waarom heeft dit verhaal mij zo te pakken. Als eerste is hoofdpersonage Lucy, iemand waar ik al snel meeleefde. Een ook de mannelijke personages in het verhaal zorgen voor romantische spanningen. Verder is dit verhaal origineel en spannend. Soms voelt het als een sprookje voor YA en ouder en dat bedoel ik als sprookjesliefhebber erg positief.
Goudvleugels en Zilvervleugels spelen een belangrijke rol in het verhaal. Sanne neemt de ruimte om deze wezens en hun hiƫrarchie beschrijven, maar nergens heb ik dat als een infodump ervaren. Het is juist mooi door het verhaal gevlochten.
Sannes schrijfstijl is vlot, begrijpelijk en beschrijvend. Soms zitten er kleine schoonheidsfoutjes in, maar dat deed niets af aan het verhaal.
Wit in de middernachtzon is veelbelovend en zeker een aanrader.
Bedankt Sanne dat ik via een recensie- exemplaar je boek heb mogen leren kennen. Hopelijk geven de goede reviews je vleugels, zodat we snel deel 2 kunnen lezen.
Sinds Lucy tussen de heilige muren van het Tempelcomplex van Haeva
Als Lucy de vergeten gruwelen ontdekt die haar als kind zijn aangedaan,
Wit in de middernachtzon is veelbelovend en zeker een aanrader.