Bijzondere thriller, die niet voor iedereen toegankelijk is

Het Boekenbijtje 07 augustus 2025
In De onverschilligen worden vijf personen opgesloten in een kamer. Nassima, Armand, Axelle, Bart en Tarik lijken niets met elkaar gemeen te hebben, maar zijn toch alle vijf op een manier betrokken bij een sterfgeval. Er is iemand die wraak wil. Deze persoon geeft het vijftal de opdracht om een beul en degene die zal sterven te kiezen binnen een bepaalde tijd. Wanneer dat niet gebeurt zal iedereen sterven.

De onverschilligen is zeker geen standaard thriller. Het begint niet gelijk met een spannend proloog, waardoor je meteen het idee hebt in een thriller te zitten. Wel is het gelijk heel mysteries en vroeg ik me meteen af waarom deze vijf personages werden opgesloten en zat snel in het verhaal.

In het begin kreeg ik een beetje het idee van Tien kleine negertjes van Agatha Christie, maar dat gevoel was snel verdwenen, aangezien dit boek vele diepere lagen bezit, waarbij niet iedereen is zoals ze lijken te zijn.

Het hoek is misschien niet voor iedereen even toegankelijk door het rijke taalgebruik, maar voor mij was het prima te doen. Er zitten zeker Vlaamse woorden in, maar het werd er niet onleesbaar door. Voor mij gaf het juist een extra charme aan het verhaal.

Dit verhaal is geschreven vanuit verschillende POV, waardoor elke personage meer diepgang kreeg. Door een Flashback van elk personage werd het verhaal ook steeds een beetje duidelijk.

Kortom De onverschilligen is misschien niet voor iedereen toegankelijk, maar is verder een bijzondere thriller, met een hoog mysterie gehalte.

Bedankt Hartklopper Uitgeverij voor het recensie-exemplaar

Meer recensies van Het Boekenbijtje

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.