Ik wil meteen deel 1 weer gaan lezen
Vandaag is het mijn beurt om de Blogtour van 'Door wraak gegijzeld' van Matthijs Huizinga te openen.
Een tijd terug mocht ik meedoen met de blogtour van Op de stoel van God. Ik was toen al onder de indruk van dat boek. Het was in mijn ogen al een geweldig debuut. Voor deel 2 wilde Matthijs het anders doen en na een zoektocht om beide boeken bij een fijnere uitgever onder hoede te brengen, besloot hij het zelf uit te gaan geven. Op de stoel van God werd geschreven en in een nieuw jasje gestoken. Een jasje dat prachtig bij deel 2 past .
Deel 1 zat nog wel in mijn hoofd dacht ik, dus besloot alleen met de blogtour van deel 2 mee te doen. Wat heb ik daar een spijt van. En wel om twee redenen. Als eerste zat deel 1 minder goed in mijn hoofd dan ik dacht. En ten tweede, wat een mooie groei heeft Matthijs in zijn schrijven doorgemaakt. Ik ben benieuwd hoe de vernieuwde versie van Op de stoel van God is geworden
Maar waar gaat Door wraak gegijzeld nu over. In dit boek volgen we weer Linda Watts, de studente die in deel 1 ook de hoofdrol had. Dit keer worden de leden van de Schaduwtribunaal een voor een vermoord. De CIA roept de hulp van Linda in , die inmiddels zichzelf Analyst mag noemen.
Ook dit keer bezoekt Linda tijdens deze zoektocht meerdere landen en is de inspiratie die Matthijs opdoet tijdens zijn werk als piloot duidelijk te merken. De bezochte plekken worden zo goed beschreven dat je het gevoel hebt daar te zijn.
De verhaallijnen zijn mooi met elkaar verweven en alle puzzelstukjes passen goed .
Waar ik Matthijs vooral in gegroeid vinden is de opbouw van de spanning en het uitwerken van de karakters. Dit zorgt ervoor dat ik me meer met de personages verbonden voelde en graag wilde weten hoe het afliep.
Kortom Door wraak gegijzeld is een geweldige thriller, die tot de laatste bladzijde mij in zijn greep had. Die me doet verlangen naar het lezen van de vernieuwde versie van Op de stoel van God.
Bedankt Matthijs dat ik met deze blogtour, maar ook dat ik je mocht adviseren in de keuze voor de cover en de sprayed edges. Ik hoop dat er nog vele delen zullen volgen.