(H)eerlijk verhaal

Het Boekenbijtje 10 september 2025
(H)eerlijk waar is het eerste deel van de Zoete verleiding serie geschreven door Kimberly Schünemann. Dit is het debuut van Kimberly, die ik via boekstagram ken als booksandlemoncake.

In deze serie bestaande uit drie delen volgen we drie dames die werkzaam zijn als bakker werken in dezelfde bakkerij. In deel 1 is dat Emily, die al jaren in het geheim verliefd is op haar beste vriend Thijs. Haar collega's en tevens vriendinnen willen haar gaan koppelen via een blind date . Wordt Thijs wakker en gaat hij voor Emily of gaat Emily voor haar blind date.

Ik heb genoten van dit deel, waar Kimberly welliswaar een voorspelbaar maar een heerlijk romantisch en herkenbaar verhaal neerzet. De angst en twijfels die gepaard gaan met de keuze tussen vriendschap en liefde komen goed naar voren.

Kimberly heeft een eenvoudige maar een sfeerbeschrijvende schrijfstijl. Hierdoor leest (H)eerlijk waar goed weg.

Buiten de liefde speelt de vriendschap tussen de drie bakkers, Emily, Luna en Feline en ook een grote rol binnen het verhaal. Het zijn alledrie totaal verschillende meiden, wat er voor zorgt dat ze elkaar heel leuk aanvullen.

(H)eerlijk waar is een debuut die doet verlangen naar meer. Gelukkig kon ik gelijk door naar de andere twee delen. Deze recensies zullen ook vandaag online komen.

Bedankt Kimberly en MH books voor de recensie-exemplaren. Ik vind het altijd leuk om nieuwe auteurs van eigen bodem te leren kennen.

Meer recensies van Het Boekenbijtje