Wat een groei heeft Frank doorgemaakt!
Wat een prachtige cover. Want ook al moet je een boek niet beoordelen op de cover, ik heb wel een zwak voor mooie covers. De cover vind ik mooi in stijl met het vorige deel. De sfeer en de tekening past perfect bij het verhaal.
In Drenkman zie we de personages Rik Wolters en Sandra Molenaar uit Het meisje bij het venster weer terug. Maar ook kleinere rollen zoals Gradus, Riks buurman is weer van de partij. Ik vond de personages in dit deel meer to leven komen. Vooral in Rik kon ik me goed verplaatsen.
Ook zijn er natuurlijk nieuwe personages bijgekomen, aangezien de 'zaak' van dit boek , duistere zaken in de medicijn industrie, heel anders is dan de kunst zaak uit Het meisje bij het venster. Ze zijn stuk voor stuk goed beschreven en gaven op ieder hun eigen manier een goede bijdrage aan het verhaal.
Frank Peters heeft een fijn en beschrijvende schrijfstijl. Ik werd helemaal in het verhaal getrokken en wilde niet meer stoppen met lezen. Soms moet ik bij boeken even wennen aan de schrijfstijl, maar dat had ik bij dit verhaal zeker niet. In dit boek zit ook best een emotioneel stuk, wat echt bij mij binnenkwam. Ik voelde het met elke vezel van mijn lichaam .
Rik Wolters, die zijn dagen eenzaam slijt op zijn landgoed, wordt onverwacht herenigd met regisseur Sandra Molenaars wanneer de Belgische mycoloog Gérard Rapaille hen benadert met een schokkend verhaal. Een farmaceutisch bedrijf voert schimmige experimenten uit met een revolutionair medicijn, gebaseerd op mysterieuze paddenstoelen. Maar wat probeert men uit alle macht te verbergen?
Rik en Sandra starten een onderzoek dat gevaarlijker blijkt dan ze ooit konden vermoeden. Terwijl ze steeds dieper afdalen in de duistere geheimen van het bedrijf, worden Riks eigen demonen onverbiddelijk naar boven gehaald. Zal hij eindelijk het raadsel rond zijn verdwenen broer kunnen ontrafelen?
Het verhaal zit heel goed in elkaar en het is duidelijk te merken dat Frank Peters veel onderzoek heeft verricht. Dit verhaal zou zomaar waar kunnen zijn. In het begin is het al meteen spannend, en door het verhaal heen worden de puzzelstukjes in elkaar gezet. De verschillende verhaallijnen, spanning, romantiek achtergrond informatie zijn goed in elkaar gevlochten, zodat het een feest was om Drenkman te lezen.
Boeken die boven de 4 sterren uitkomen, zijn voor mij de boeken die we weten te raken, die mij bij zullen blijven en die ik vol tot aan het bot. Drenkman is zo'n boek. Niet zo zeer door de de verhaallijn over de misdaden in de medicijn industrie, maar de diepere verhaallijn over de broer van Rik. ik hield het niet droog en meer ga ik er ook niet over vertellen, want dit moet je echt zelf ervaren door dit boek te lezen.