Manon en Wieger vergeet ik nooit meer
De vorige twee delen van De Utrechtse School, heb ik geluisterd. Dit deel besloot ik om te gaan lezen, aangezien ik met luisteren toch minder meekrijg. Maar goed ook , want van dit boek wil je geen letter missen.
Buurtgenoten is het derde deel in de serie en Manon en Wieger hebben mijn hart gestolen. Wat een koppel is dat! Wieger is een player en heeft regelmatig onenightstands. Manon is zijn aantrekkelijke overbuurvrouw, een gescheiden moeder en ook nog meer dan 10 jaar ouder. Ook Manon zit haar overbuurman regelmatig door het raam en is meer dan gecharmeerd van hem.
Wanneer Wieger het profiel van Manon op een datingapp tegenkomt, besluit hij zijn playerleven gedag te zeggen. Ook Manon ziet hem wel zitten, maar ziet ook veel beren op de weg. Niet alleen hun leeftijdsverschil maar ook hun tegengestelde interesses zijn toch geen goede basis voor een relatie? Waarop een heleboel leuke en verassende dates komen.
Oke dit boek is echt GEWELDIG. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning tussen de twee hoofdpersonages te voelen en die spanning blijft geleidelijk oplopen. Zelfs wanneer ik dacht dat het niet heftiger kon, weet Nathalie de spanning toch nog naar een hoger niveau te brengen. Nu ik na een aantal dagen mijn review schrijf voel ik die spanning weer door mijn lichaam stromen.
Nathalie heeft een vlotte en beschrijvende schrijfstijl. Ik kon me meteen voorstellen hoe Manon door haar raam naar haar overbuurman keek. De dates die ze hebben zijn echt geweldig omschreven. Sommige zijn grappig en andere juist ontroerend. Ook het idee achter de dates vond ik leuk gevonden. Hier zal ik niet teveel overzeggen, want ik vond dit echt verrassend in Buurtgenoten.
Inmiddels ben ik 18 jaar een Utrechtse en alhoewel ik aan de andere kant van de A2 woon, vond ik de omschrijvingen van de Utrechts plekken ook erg leuk om te lezen. Het geeft een soort vertrouwdheid aan het verhaal.
Buurtgenoten vind ik tot nu toe het leukste deel van de serie. Ik zie Nathalie groeien als auteur en ik wil dan ook niets anders dan meer van haar lezen.