Een boek om te verslinden

Het Boekenbijtje 16 november 2025
Door het Instagram account van Lidewei Philips was ik al erg nieuwsgierig naar het boek. Een boek over een meisje op de Zee, een prachtige cover en niet te vergeten de prachtige zang en harpspel van Lidewei. Toeb Rebel Books mij dan ook vroeg of ik het boek wilde recenseren kon ik alleen maar volmondig ja antwoorden.

Zoals de zee gaat over Lily. Haar leven is zo goed als beslist, want ze zal uitgehuwelijkt worden aan haar beste vriend James. Dat klinkt op zich niet heel vervelend, behalve dat er door Lily's aderen piratenbloed stroomt. Ze wil de zee op, maar als meisje/vrouw ga je niet de zee op. Dan wordt haar vader ongeneeslijk ziek en hoort ze dat het medicijn alleen op Jamaica groeit. Als verstekeling probeert ze daar te komen, maar wanneer ze ont dekt wordt, vaart ze verder als jongen mee.
Zal het haar lukken om het medicijn te vinden en haar vader te redden? Zal ze met James trouwen of trekt de zee te veel aan haar?

Als eerst ziet dit boek er zo mooi uit, zowel de cover, als het prachtige binnenwerk. Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het perspectief Lily, maar enkele hoofdstukken lezen we vanuit James. Hierdoor werd ik meteen in het leven van Lily getrokken, maar kreeg ook af en toe inkijk aan de andere zijde.

De personages zijn met zorg neergezet. Waar in de meeste avonturenboeken de mannen de hoofdrol hebben, is in dit boek Lily een waardig hoofdpersonage, die je al snel in je hart zal sluiten. De personages hebben allerlei grijze tinten, want niemand is echt goed of slecht, wat het verhaal een realistisch karakter geeft. Dit laatste ook omdat het duidelijk is dat Lidewei goed research gedaan heeft naar die tijd. Alleen al naar de verschillende soorten boten.

De schrijfstijl van Lidewei maakt dit ook toch een vlot lezend geheel. De afwisseling van spanning en romantiek was prima zo en het verhaal heeft leuke en onverwachte wendingen. Ik heb het boek verslonden en zou graag verder lezen over de avonturen van Lily, Of juist de avonturen van een ander personage uit dit boek, want volgens mij kunnen die ook nog veel meer vertellen.

Bedankt Rebel Books en Lidewei voor dit prachtige boek, met een sterk vrouwelijk hoofdpersonage.

Meer recensies van Het Boekenbijtje

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.