Een lekkere niet nadenken boek
Ik heb een kast vol boeken die ik nog wil lezen, maar toen ik dit boek in de minibieb zag nam ik deze toch mee. Iedereen die met een beetje kent, weet dat een hond op de voorkant mijn interesse al wekt. Thuisgekomen besloot ik dit boek meteen te lezen.
Zwaar verliefd is het eerste deel van de serie. In dit deel volgen we Isa, een jonge dierenarts dit een tikkeltje te zwaar is. en Ruben , een knappe maar onvoorzichtige eigenaar van een labrador, Bo. Sporten, diëten en smoesjes om Bo en daardoor zijn baasje zo veel mogelijk te zien volgen.
Zwaar verliefd is al een ouder boek en ik had hem nog nooit gelezen. Toch kwam het verhaal me erg bekend voor. Toen ik de nieuwere voorkant zag, wist ik meteen waarom. Ik had de film gezien.
Het boek is vlot geschreven en leest makkelijk weg. Het is niet moeilijk te begrijpen en daarom een heerlijk boek om te lezen als je even niet teveel wil nadenken. Een boek dat je een goed gevoel geeft en omdat ik de film al gezien heeft geeft ook een vertrouwd gevoel.
Het verhaal zit vol liefde, humor en clichés. Er zitten herkenbare stukken in. Al vind ik de nadruk op haar gewicht een beetje te veel. Ook het noemen van haar gewicht kan best wel confronterend zijn voor een aantal lezers.
De hoofdpersonage zijn leuk neergezet en eigenlijk kan je ze allebei niet haten ook al doen ze soms stomme dingen. Mijn favoriete personage is natuurlijk Bo.
Zwaar verliefd was een leuke kennismaking met de boeken van Chantal. Ik denk dat wanneer ik weer even een boek wil lezen, waar ik even bij wil zwijmelen en niet te veel wil nadenken, dan ga ik op zoek naar eentje van Chantal.