Politiek maar niet ingewikkeld
Politieke thrillers staan niet hoog op mijn lijstje van favoriete genres. Meestal vind ik de politiek te ingewikkeld. Wat me wel deed besluiten om met deze blogtour mee te doen was de tot standkoming van het verhaal. De auteurs Simone en Evelien zijn een eeneiige tweeling. Simone heeft het proloog en de eerste twee hoofdstukken geschreven toen ze de strijd tegen kanker verloor. Evelien heeft haar verhaal opgepakt en afgemaakt.
Koelbloedig gaat over Agnus, een succesvolle vrouw, die een sabbatical opneemt om haar kinderloze huwelijk met de rechtse politicus Martin onder de loep te nemen. Ook moet ze de onverwachte dood van haar halfzus nog verwerken.
Wanneer de journalist Eva bij haar op de stoep staat omdat haar man banden zou hebben met de extreemrechtse politicus Simon Becker. Ondanks dat ze Eva niet gelooft gaan ze samen op onderzoek.
Het politieke gedeelte speelt een belangrijk rol in het verhaal. Het is origineel en actueel. Ondanks dat ik politiek best ingewikkeld en saai vind, is dit boek dat zeker niet. Er zit een goede spanningsboog in het verhaal en eigenlijk wilde ik alleen maar doorlezen.
Er zitten leuke twists in het verhaal waardoor het verhaal ook nog eens verrassend is. Ik zag een aantal dingen niet aankomen.
De schrijfstijl is begrijpelijk en bondig. Dat het door twee auteurs geschreven is, is niet te merken.
Qua gevoelens had ik wel wat meer willen voelen. Ik mistte denk ik toch wat binding met Agnus om echt mee te kunnen voelen.
Ik vond het boek spannend en origineel en ben blij dat ik dit boek namens Godijn Publishing mocht recenseren. Bedankt daarvoor!