Goede thriller, maar wist me minder te raken

Het Boekenbijtje 18 februari 2026
Ik las al eerder eco-thrillers en vind het best een boeiend genre. Ik begon ook met veel interesse in de boek te lezen.

Chaos in het Midden-Oosten gaat over journaliste Daniëlla Faas. Wanneer een collega niet is staat is om naar het Klimaatconferentie in Amman gestuurd Als lifestylejournalist is ze daar dan ook totaal niet op haar plek. Eco-terroristen verstoren de conferentie, wat Daniëlla met haar smetvrees en drang naar controle niet ten goede komt. De chaos en het geweld nemen steeds meer toe. Kan Daniëlla hier tegenop?

Alhoewel ik eerder eco-thrillers heb gelezen, is dit een totaal ander verhaal. Mario heeft duidelijk veel kennis over het Midden-Oosten en is uitgebreid in zijn omschrijvingen. Hierdoor kon ik me de omgevingen en de situaties goed voorstellen, maar vooral in het begin was de vaart ver te zoeken. Het duurde dan ook even voordat ik in het verhaal zat.

Daniëlla is een onverwachte hoofdpersonage. Ze heeft niet de eigenschappen die bij een held horen. Haar smetvrees nam nogal een groot gedeelte in van haar personage in, dat ik af en toe wel het idee had, maar ze is toch meer dan alleen dit. Ik had niet echt een band met haar gekregen.

Had ik dan niet genoten van het verhaal? Juist wel, want buiten Daniëlla en de missende vaart, weet Mario wel een goede thriller neer te zetten. De spanning loopt maar langzaam op, maar op het eind goed te voelen. Daarbij is het onderwerp actueel en boeiend. Ook weet hij goed verschillende verhalenlijnen met elkaar te verweven zonder dat de lezer het spoor bijster raakt.

Mario weet met eenvoudige woorden , sfeer, situatie en omgevingen neer te zetten, waardoor na een langzaam begin het verhaal lekker doorleest en ook moeilijk om weg te leggen is.
Bedankt voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Het Boekenbijtje