Ik wil meer!

Het Boekenbijtje 30 november 2025
Ingekaderd is mijn eerste kennismaking met de boeken van Suzanne Pruim. YA en enemy to lovers sprak me meteen aan en heb alle eerste nieuwtjes zoals de coverreveal op de voet gevolgd.

De twee hoofdpersonages zijn Sophie en Liam. Sophie is opgegroeid in een beschermd gezin. Om de verstikking uit de weg te gaan besluit ze te gaan studeren op de Westwood universiteit in Amerika. Liam is de knapste student van Westwood. Hij doet ook nog eens aan roeien en Lacrosse. Helaas is iij wel een enorme pestkop en is de eerste ontmoeting behoorlijk vijandig. Maar is Liam wel zo arrogant als hij lijkt of zit er nog iets achter?

Dit verhaal is.een goed uitgewerkte enemy to lovers . De negatieve spanning die uiteindelijk omslaat naar positieve is goed voelbaar. Het gebeurt ook op een realistisch en geloofwaardige manier.

Meteen vanaf het begin zat ik er in en ondanks dat het best een dik boek is, vloog ik er door heen. Dit komt door de fijne schrijfstijl van Suzanne, maar ook door de emotionele achtbaan. Die laatste zorgt ervoor dat ik wild weten of het ooit goed zou komen.

Zowel Sophie als Liam maken een groei door in het boek en beide leer je steeds beter kennen. Een grote boodschap door het boek heen is dat achter vervelend gedrag een heel verhaal schuil gaat.

Hoewel de personages de YA leeftijd een beetje ontstegen zijn denk ik dat het toch een heerlijk boek is voor YA. Mijn 14 jarige dochter zal het in ieder geval geweldig vinden dus heb ik het fysieke boek voor haar ( en ook voor mezelf ) aangeschaft.

Voor wie houdt van leuke gesloten eindes, lees het laatste hoofdstuk nu nog niet, maar pas wanneer het tweede deel er is. Die laatste zorgt ervoor dat ik NU verder wil lezen.

Bedankt Suzanne dat ik mee mocht doen met de blogtour. Niet Bedankt voor het laatste hoofdstuk, maar ik denk dat de waardering voor deze wel komt, wanneer het tweede deel in mijn handen ligt.

Meer recensies van Het Boekenbijtje

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.