Van intense belevenissen tot hartverwarmende feelgood

Het Boekenbijtje 19 december 2025
Toen de oproep van de blogtour van In jouw licht van Irene Kroon online kwam, reageerde ik meteen. Ik heb het eerste boek ook mogen lezen en dat boek vond ik geweldig om te lezen. Ook heb ik Irene ook zelf mogen ontmoeten toen de verhalenbundel Ongelijke Stukken uit kwam.

In jouw licht is een feelgood over de kinderarts in opleiding Floris en de kinderverpleegkundige Romée. Floris heeft al snel gevoelens voor Romée, maar het feit dat ze samen werken zorgt ervoor dat hij geen stappen onderneemt. Ook Romée zoekt geen toenadering, terwijl haar gevoelens toeneemt. Een collega beweerde namelijk dat een relatie tussen collega's niet wenselijk is.
Floris is voor de helft Italiaans en blijkt van een oudoom een huis in Toscane te hebben geërfd. Daar leert hij om zijn hart te volgen.

Het eerste hoofdstuk was meteen een emotioneel en intens stuk, dat meteen de heftige kant laat zien van het werken op een kinderafdeling. Ik werk zelf in het ziekenhuis en vond het interessant om over het wel en wee op een kinderafdeling te lezen. Intense gebeurtenissen werden afgewisseld met liefde en humor. Floris is een man met het hart op de juiste plek en dat laat hij ook buiten zijn werk zien, wanneer hij in Toscane is.

De liefde in een het verhaal is een slow burn. De spanning tussen de beide personages is conitnue voelbaar en ik leefde veel met ze mee. Dit komt vooral omdat er de hoofstukken afwisselend geschreven zijn vanuit het perspectief van Floris en Romée. Buiten hun groeiende liefde spelen er nog veel kleine verhaallijnen, dit het een boeiend verhaal maken.

Irene's schrijfstijl is erg toegankelijk en vlot. Ze heeft oog voor detail en kan de sfeer goed neerzetten. Ik heb een behoorlijk aantal keer een brok in mijn keel moeten wegslikken of zelfs een traantje weggepinkt.

Wat me ook erg opviel aan dit verhaal, waren de namen. Het is een mooie mix van veelvoorkomende en wat minder bekende namen. Ik vond het ook erg leuk om mijn eigen naam, Jolijn, in dit verhaal tegen te komen.

In jouw licht is een hartverwarmende feelgood, een verhaal dat je bij blijft , met personages die je in je hart sluit en dan heb ik het niet alleen over Floris en Romée.

Meer recensies van Het Boekenbijtje

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.