Geen zweverig boek

Het Boekenbijtje 09 augustus 2025
Van Eugène kreeg ik de vraag of ik zijn boek wilde recenseren. Hoewel het buiten mijn comfortzone ligt, was ik wel nieuwsgierig naar het boek. Want wat heeft spiritueel en bungeejumpen met elkaar te maken?

Nou in principe heel weinig. Dit boek is niets anders dan een zoektocht van Eugène naar spiritualiteit in verschillende vormen. Bungeejumpen staat dan ook niet voor het letterlijke in het diepe springen aan een koord, maar de sprong in de informatie en ervaringen op het gebied van spiritualiteit.

Is dit boek zweverig? Nee totaal niet. Eugène kijkt en ervaart op een nuchtere manier het spirituele en weet het in een duidelijke en levendig vorm het over te brengen op de lezer.

Elke hoofdstuk gaat over een vorm van en wordt altijd afgesloten door een gesprekje tussen Eugène en Maik ( een bevriende helderziende) over het hoofdstuk.

Kortom Spiritueel Bungeejumpen ligt buiten mijn comfortzone, maar ik heb het met veel plezier gelezen en stond eigenlijk te lang in mijn boekenkast te wachten.

Meer recensies van Het Boekenbijtje

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.