Ik bleef gissen naar de dader in dit verhaal.

26 mei 2023
Het boek ‘Parijs’ wordt verteld vanuit twee perspectieven, namelijk dat van Mika en Abby. De verhaallijn van Abby begint een paar dagen voor kerst in Parijs. Abby heeft een date met een getrouwde man die bij haar in het appartementencomplex woont. De verhaallijn van Mika begint in Rotterdam tijdens een voetbalwedstrijd in de Kuip, waar Mika sportjournalist is. Ik heb niet het gevoel gehad tijdens het boek dat ik flink moest schakelen tussen de twee perspectieven. Voor mij was het vrijwel meteen duidelijk of het om Abby of Mika ging. Dat vind ik persoonlijk erg fijn aan het lezen van een boek. Parijs wordt weggezet als een vakantiethriller, wat ik niet helemaal terecht vind. Het boek beschrijft voor mij geen enkele passage waardoor je ook maar een beetje een vakantiegevoel krijgt.

Ik vind dat Kiki een mooie beschrijving heeft gegeven van de tweeling. Je voelt meteen de band van Mika en Abby en je leeft met Mika mee wanneer Abby voor haar onbereikbaar is. De zussen verschillen erg van elkaar, Abby is een vrijgezel en geniet van het vrijgezelle leven en Mika is getrouwd en gesetteld met twee kinderen.

In het boek word je ook nog voorgesteld aan een paar andere personages: Eric (Abby haar baas), Richard (Abby haar ex-vriend), Gilbert en Alex (twee buurmannen van Abby), Celine (de vrouw van Alex), Andrietta (buurvrouw van Abby) en Marcel (de conciërge van het appartementencomplex). Al deze extra verhaallijnen zijn summier beschreven, maar persoonlijk vind ik dat een erg leuke toevoeging aan dit verhaal. De hoofdpersonages in Parijs vind ik wel sterk in elkaar gezet.

De ontknoping van het verhaal heb ik absoluut niet zien aankomen en ik was dan ook zeer verrast toen de dader aan het licht gebracht werd. Ik had bij meerdere personages wel bepaalde situaties die ik verdacht vond, maar echt een duidelijke dader had ik nog niet voor ogen. Tevens krijgt de auteur van dit boek nog mijn complimenten voor het beschrijven van de plekken, deze zijn zo beschreven dat het even voelt alsof je zelf in Parijs bent.

Het boek Parijs is vlot geschreven en leest het erg fijn weg door de niet al te lange hoofdstukken. Binnen de eerste tien hoofdstukken werd ik al erg nieuwsgierig naar wat er is gebeurd en dat is voor mij erg belangrijk bij het lezen van een boek. Jammer genoeg werd de spanning gedurende het boek wel wat minder.

Tot slot wil ik nog even kenbaar maken dat ik zo nu en dan lichtelijk ontroerd raakte door het verdriet dat Mika had om haar zus Abby. Dit vind ik erg mooi beschreven in het boek. Na lang twijfelen en de minpunten afwegen tegen de pluspunten komt het boek Parijs voor mij toch op een mooie 3,5 ster!

Liefs,
Nathalie