Een tussendoortje met veel humor! (3,5 ster)

02 juni 2023
Hét boekenevent van het jaar, boze auteurs, een misdaadverhaal dat ineens waargebeurd lijkt te zijn..

Het boekenbal gaat over het reilen en zeilen in de e-only uitgeverij “De Verhalenfabriek” van Evelien. Evelien heeft een geweldig team om zich heen verzameld bestaande uit Juul de redacteur, Elles de marketingtijger en Madelief de stagiaire. Juul is door verschillende auteurs een graag gewilde redacteur en wordt via de datingsapp Tinder zelfs door auteurs op date gevraagd om hun boek aan te prijzen. Elles woont samen met haar vriendin Olivia. Olivia is werkzaam bij het tijdschrift “Inns & outs” en Elles probeert het voor elkaar te krijgen dat Olivia een artikel wil schrijven over één van de nieuwe auteurs van de Verhalenfabriek. Het is duidelijk merkbaar dat Madelief nog een stagiaire is, ze moet nog erg veel leren en zorgt ervoor dat de uitgeverij is verschillende moeilijke situaties terechtkomt.
Eén van de taken van Madelief is het verdelen van de uitnodigingen voor het Boekenbal voor uitgeverijen en auteurs: het jaarlijkse evenement dat je absoluut niet wilt missen in de boekenwereld. Kaartjes voor dit evenement zijn schaars en je moet dus goed bedenken wie je hiervoor wil uitnodigen. Madelief vindt dit appeltje-eitje en verdeelt de kaartjes ook een beetje naar eigen belang. Madelief maakt hiermee een inschattingsfout; als vervolg dreigt de belangrijkste auteur van De Verhalenfabriek weg te lopen. Evelien moet zich als uitgever uit deze moeilijke situatie zien te redden. Elles probeert er alles aan te doen om De Verhalenfabriek wat groter op de kaart te zetten en Juul heeft het druk met de knappe schrijver die ze op het boekenbal heeft ontmoet, maar ziet hij haar wel staan...?

Het Boekenbal is het eerste deel in de serie over De Verhalenfabriek. Deze e-books kun je binnen één middag uitlezen, hoe lekker is dat? Ongeacht dat Het Boekenbal een tussendoortje is, is het wel een heel leuk tussendoortje!
Ik vond het onwijs leuk om als lezer van De Verhalenfabriek, een kijkje te krijgen achter de schermen van de uitgeverij. Ik heb al verschillende verhalen gelezen van de uitgeverij en elk tussendoortje bevalt mij erg goed! In dit boek lezen we hoe het eraan toe gaat op de uitgeverij en leren we Evelien, Juul, Elles en Madelief kennen. De hoofdstukken worden afgewisseld qua perspectieven van de hoofdpersonages; op deze manier leer je ze goed kennen. Een erg leuk detail bij het aanduiden van de hoofstukken zijn de getekende portretten van de personages. It's all about the details, right?
Wat ik extra leuk vond was dat ik de titels van de beschreven boeken en de namen van de auteurs binnen De Verhalenfabriek ook daadwerkelijk kende. De enige serie dat mij niet bekend voor kwam, is die van de ziekenhuis serie. Ik hoop dan ook dat deze daadwerkelijk geschreven is en nog uitkomt.
Het verhaal is realistisch beschreven en bevat de nodige dosis humor. Ik heb zo nu en dan ook daadwerkelijk hardop zitten lachen bij het lezen.
De schrijfstijl van Juul is vlot en toegankelijk; je vliegt zo door het boek heen. Het is dus geen verrassing dat ik door het leuke verhaal en de fijne schrijfstijl het verhaal binnen enkele uurtjes uit had!
Heb je zin in een lekker tussendoortje van een paar bladzijdes? Dan raad ik je Het Boekenbal zeker aan!

*Dit boek betreft een recensie-exemplaar van uitgeverij De Verhalenfabriek*

Meer recensies van