Een heerlijk zomers verhaal
Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) van Vivian van Leeuwen is er dankzij het winnen door haar van een schrijfwedstrijd. De cover ziet er geweldig leuk uit, je krijgt meteen een zomers en romantisch gevoel.
Het verhaal gaat over Carlijn, die na een paniekaanval een reis boekt naar Rome om daar uit te vinden wat ze nu eigenlijk wil. Als ze daar fotograaf Luca ontmoet, huurt ze hem in om haar het verborgen Rome te laten zien. Ze valt voor de charme van Rome en ook Luca laat haar niet onberoerd.
Het boek heeft zo’n 100 pagina’s en die vliegen voorbij dankzij een heerlijke schrijfstijl en fantastische personages. Carlijn komt heel natuurlijk over en als lezer ben je benieuwd wat ze heeft meegemaakt waardoor ze de boel ontvlucht. Bij meerdere hoofdstukken heeft ze via Whatsapp contact met haar twee zussen, wat het leuk maakt, omdat je zo te weten komt hoe Carlijn over Luca denkt. Wat een mooie toevoeging aan Carlijn is, is dat ze een kleine handicap heeft en dat heeft de auteur in Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) heel erg mooi verwerkt.
Luca is ook heel erg leuk, hij is in het verhaal een instagram boyfriend fotograaf, wat eigenlijk inhoudt dat hij mooie plaatjes schiet. Volgens het eindwoord van Vivian van Leeuwen is dit een echt bestaand beroep. Het verborgen Rome dat Luca Carlijn laat zien wordt heel goed en beeldend beschreven, het is net alsof je er als lezer zelf bij bent.
Het verhaal is romantisch, met humor, en heeft een mooie opbouw. Sommige uitspraken zijn echt heel grappig.
Het is een verhaal dat je niet los laat als je er aan begint, je wilt weten of het wat wordt tussen Carlijn en Luca. Het is een verhaal over jezelf vinden en je dromen achterna gaan, en een verhaal dat smaakt naar meer. Ik heb het boek met een glimlach gelezen en heb genoten van Carlijn en Luca en de straatjes en pleinen van Rome. Het is echt een heel leuke zomerse feelgood novelle, en een echte aanrader.