Leest als fictie
Wanneer een non fictie boek je doet verlangen om verder te lezen zoals we hebben met fictie,.omdat het zo soepel leest, interessant is en je wilt meer weten...dan zegt dat genoeg over het boek.
Dit was ook wat ik had met het boek Boedapest, tussen Oost en West van deze Hongaarse schrijver.
De geschiedenis van deze stad is altijd interessant en we gaan helemaal terug naar het begin. Ook al was de oudere geschiedenis in kortere mate vertegenwoordigd dan de "recente" toch heeft de schrijver dit goed uiteengezet en maakt het een interessante link naar de laatste honderd jaren. Vanwege zijn ligging is het steeds belangrijk geweest voor handel, cultuur, volkeren...en dus ook voor andere landen. Boedapest heeft daardoor ook altijd een geschiedenis gehad waar steeds wel iets groots gebeurde en het heeft dan ook heel vaak helemaal opnieuw zichzelf moeten opbouwen, tot heel recent toe. Het ligt niet in het Oosten en niet in het Westen, toch was het altijd van belang voor andere landen, om in bezit te zijn van Boedapest en Hongarije. Hongarije en de Hongaren liggen horen to Europa, maar zijn een land, stad en volk op zich.
Wat een prachtig boek om te lezen en natuurlijk heb ik nu zin om opnieuw naar Boedapest te gaan, maar met zo veel meer kennis over de stad, zijn geschiedenis en toekomst, zijn bewoners.