Zwijmelwaardige feelgood romance

ilonka.audiobooks 14 oktober 2025
In ‘Achter de schermen’ van Laura Wood is Cynthie dolblij met haar eerste acteerklus. Ze kan alleen haar tegenspeler niet uitstaan. Dit gevoel is wederzijds maar op het witte doek knettert de chemie tussen Cynthie en Jack behoorlijk. Het management bepaalt: de jonge sterren moeten een relatie faken om publiek te trekken.

Dertien jaar later is er een vervolg in de maak. Cynthie en Jack zullen hun neprelatie nieuw leven in moeten blazen. En tot overmaat van ramp worden ze dit keer gevolgd door documentairemakers. Wat gebeurt er als hun rollen overgaan in de realiteit?

Dit is zo’n luchtig feelgoodverhaal dat lekker wegluistert en helpt om alle klusjes in huis met een glimlach op je gezicht klaar te krijgen. Hoewel het verhaal wel erg lang is heb ik me al die uren prima vermaakt. De schrijfstijl is vlot en de verhaallijn afwisselend doordat de hoofdstukken zijn geschreven vanuit twee perspectieven in het heden en verleden. Ook de films die ze aan het opnemen zijn geven een kijkje achter de schermen en voegen iets toe aan het verhaal. Laura Wood heeft de ontwikkeling rondom consent binnen de filmindustrie verwerkt in het verhaal waarbij je het verschil kunt zien tussen nu en dertien jaar geleden. De #metoo is een actueel thema, goed dat hier aandacht voor is.

Cynthie en Jack zijn twee succesvolle acteurs. Tijdens de opname van de eerste film is zij nog onervaren, hij is niet blij met haar als zijn tegenspeler. In het heden moet Cynthie dealen met een schandaal. Jack is als personage erg interessant door het gezin waarin hij is opgegroeid en de impact hiervan op zijn persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Ze zitten allebei niet op een neprelatie te wachten maar om hun imago te redden gaan ze hier toch in mee.

Een heerlijke feelgoodromance met twee leuke personages. Vol humor, een bijzondere filmcrew en knetterende chemie tussen Cynthie en Jack, on en off screen. Het luisterboek heeft twee goede goed bij de personages passende stemmen gekregen waardoor je gemakkelijk mee kunt gaan met Cynthie en Jack. Voor de liefhebber van fake dating en enemies to lovers tropes zeker een mustlistento!

Meer recensies van ilonka.audiobooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.