Geweldige rom-com met grappige clichés!
Dit was mijn eerste boek van Lynn Painter en zeker niet mijn laatste! Ik ben echt verliefd op haar schrijfstijl: humor, hartverwarmend en met veel verwijzingen naar klassieke rom-coms en muziek. Ze weet bekende rom-com tropes te combineren met grappige en herkenbare cliché’s. Dit zorgt voor een meeslepende, unieke leeservaring waardoor je als lezer helemaal opgaat in het verhaal. Ik vond dit persoonlijk geweldig als romanticus. De titel van het boek had niet beter uitgekozen kunnen worden!
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Liz Buxbaum. Liz woont haar hele leven al naast haar irritante, koppige buurjongen Wes. Wes heeft haar altijd getreiterd, maar Michael was de enige die sympathie had voor Liz. Niet zo gek dat Liz een crush heeft op Michael. Des te pijnlijker dat hij ging verhuizen. Maar goed nieuws: Michael komt terug en zal zijn laatste studiejaar afmaken bij hen op school. Met het vooruitzicht op het eindgala is Liz vastbesloten om Michael voor zich te winnen, zodat ze haar eigen romcom kan beleven en met haar levenslange crush naar het gala kan.
Om Michael voor zich te winnen, heeft ze echter Wes zijn hulp nodig. Die twee lijken namelijk veel naar elkaar toe te trekken, dus is Wes de sleutel tot haar liefdesverhaal met Michael. Samen bedenken ze een plan om Michaels aandacht te trekken. Alleen hoe meer ze met Wes omgaat, hoe meer ze inziet dat hij helemaal niet zo vervelend is. Sterker nog, hij is best leuk. Dit gooit haar beeld over de liefde helemaal omver en dwingt haar om een ‘lang en gelukkig’ leven te herzien. Is het Michael of toch Wes die haar hartje sneller laat kloppen?
Enemies to lovers
The boy next door