Prima, maar niet bijzonder
Ik opende het boek met de verwachting dat er een zoetsappige bruiloft zou worden omschreven, maar het boek is zóveel meer dan dat. Je volgt drie exclusieve bruiloften en daarnaast wat kleinere bruiloften. Elke bruiloft kent haar eigen uitdagingen, liefdesverhaal, conflicten, familiedrama en onverwachte gebeurtenissen. Het boek laat zien hoe mooi een huwelijk kan zijn, waarin twee mensen het ja-woord geven en elkaar onvoorwaardelijk koesteren, eren en liefhebben. Er wordt echter ook een huwelijk geschetst waarin machtsmisbruik en dominantie centraal staan, wat een echte eye-opener is om de red flags van je partner serieus te nemen. Ik vond het een intrigerende, aangrijpende wending dat de “ruwe” kant van zo’n verbintenis ook ter sprake wordt gebracht, omdat dit helaas ook de realiteit kan zijn.
Al met al zou ik dit boek omschrijven als een ontroerend verhaal over liefde, trouw en loyaliteit. Danielle Steel heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je het makkelijk wegleest. Het is een leuk boek om een keer gelezen te hebben! Van mij had er alleen wat meer spice in mogen zitten. Nu vond ik het persoonlijk net iets te mild.