Lessons in forgiving is zo goed!
Na deel 1 te hebben gelezen van de Hall Beck University series moest ik deel 2 ook lezen. Dit keer volg je Paula, student journalistiek van Spaanse afkomst. Na een stomme fout binnen haar studie krijgt ze de kans om zichzelf opnieuw te bewijzen en alsnog haar diploma te halen. Hiervoor moet ze een profiel schrijven over Henry Parker Pressley, een topvoetballer maar ook haar ex.
Paula grijpt deze kans aan om haar studie alsnog te kunnen afronden. Dit proces gaat niet alleen gepaard met twijfels, prestatiedruk en verwachtingen, maar er komen ook oude herinneringen en gevoelens naar boven rondom haar ex. Dit leidt tot gesprekken met Henry over hun verleden samen. Het boek wisselt hierbij tussen heden en verleden, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de geschiedenis tussen Paula en Henry. Deze extra gelaagdheid zorgt ervoor dat je volop meeleeft met de personages en hen goed leert kennen. Bovendien kent dit deel - net als boek 1 - expliciete scènes. Paula en Henry kennen elkaar immers door en door en weten precies op welke knoppen ze moeten drukken om de ander te verleiden. En daar wordt op sommige momenten goed gebruik van gemaakt.
Henry was in het eerste deel al een opvallend karakter, waardoor ik het des te leuker vond om meer over hem te weten te komen in deel 2. Ook Paula’s leefwereld wordt realistisch neergezet doordat struggles en verwachtingen binnen familiesystemen worden belicht. Ondanks dat ik deel 1 echt al geweldig vond, voelde ik me meer verbonden met de personages in deel 2. Wellicht omdat zij een langere geschiedenis kennen. Eén ding is zeker: deze móet je lezen!