Trauma liefde

Ineke Alings 21 juli 2025
Via Hebban kreeg ik de mogelijkheid om mee te mogen lezen aan het boek van Laure Manel; De zachtheid van een kreeft.
Ik had alleen de achterflap gelezen en op basis daarvan had ik me ingeschreven. Het blijft altijd een verrassing, maar dat is wel weer het leuke aan een leesclub. Kwam even wat hobbelig op gang, doordat het boek naar het verkeerde adres was gestuurd. Maar het spreekwoord 'eind goed al goed' kwam hier ook uit.
Het boek was naar mijn menig een eenvoudige en snel, makkelijk te lezen feelgood roman voor een mooie zomerse week. Voor sommigen zelfs in een mooie zomer dag.
Het boek start spannend met de zin; Ze is er nog! Dan verwacht je wel wat.
Het hele verhaal speelt zich af in Bretagne op een manege. Paarden spelen een mooie en belangrijke rol in dit boek.
Francois maakt een rit op zijn paard Jador en vindt een vrouw, Elsa, bij een rots.
Hij neemt haar mee naar huis en beschermt haar. Het duurt even voordat ze met elkaar kunnen/gaan praten.
Beide hebben een enorm, maar wel verschillend trauma achter de rug. In het verdere verhaal, dat om en om vertelt over hun situatie, komt het uiteindelijk zoals het hoort bij een goede feelgood tot een goed, maar wel snel, voor mij wat afgeraffeld einde.

Meer recensies van Ineke Alings