Anekdotische vertellingen van twee vrouwen.
Het boek bestaat uit 38 korte verhaaltjes en begint met een dankwoord aan een enorme rij bekende nederlanders voor hun openhartige en eerlijke verhalen. Dit zou de reden zijn dat ook zij zich verplicht voelen met hun billen bloot te gaan over levenservaringen die een beetje schuren, pijn doen of beschamend zijn. Dit soort ervaringen lezen we inderdaad terug in de verhalen.
Een reden iets te doen omdat anderen het ook doen, komt bij mij wat oppervakkig over en dat is ook mijn ervaring met het boek. Er worden thema’s aangeroerd die op zich erg interessant zijn, zoals transgenerationeel trauma, abortus, koloniaal verleden en veiligheid van vrouwen op straat. De thema’s echter worden kort aangeroerd, al snel volgt een conclusie en op naar het volgende verhaal.
Ik legde het steeds weg, omdat het me niet genoeg bleef boeien.
Ik legde het steeds weg, omdat het me niet genoeg bleef boeien.