Ontroerend

IngeBrun 24 februari 2026
In De stilte voor de storm maken we kennis met Catherine . Ze heeft iets traumatisch meegemaakt en kn hierdoor niet meer praten. Vijftien jaar geleden ontmoette ze Lucian en werd opslag verliefd. Ze waren onafscheidelijk totdat Catherine op een dag verdwijnt en alleen een kleine notitie achterlaat. Ze trouwt met Sam en samen krijgen ze twee kinderen. Toch heeft het huwelijk nooit echt goed gezeten voor Catherine en is ze altijd van Lucian blijven houden. Wanneer ze Lucian na jaren plotseling weer tegenkomt , komen ook álle herinneringen in alle hevigheid terug. Kan ze hem eindelijk vertellen waarom ze toendertijd vertrok?

Het verhaal ontvouwt zich via drie verschillende tijdlijnen wat ik in het begin wat lastig en verwarrend vond. Door de sprongen in de tijd en de introductie van de vele personages kost het me moeite om in het verhaal te komen. Het vroeg echt even doorzettingsvermogen om door te blijven lezen maar ik ben enorm blij dat ik dit wel heb gedaan. Het verhaal op zich vind ik heel erg mooi.

De schrijfstijl is bijzonder en poetisch omschreven. Hall schrijft beeldend en met veel gevoel waardoor emoties tastbaar worden. Het verhaal maakt je erg nieuwsgierig waardoor je blijft doorlezen.
Het verhaal is mooi opgebouwd en langzaam leren we het verhaal, de personages en wat er gebeurt is kennen door de terugblik in het verleden. Wel vond ik het wat voorspelbaar en wist ik welke kant het uit zou gaan.

Catherine, Sam en Lucian zijn mooie personages die goed zijn uitgewerkt. Daarbij worden er verschillende andere karakters toegevoegd. Sommige mochten nog meer uitgediept worden.

Thema’s zoals liefde , trauma, verlies, schuld , vriendschap zijn mooi verwerkt in het verhaal zonder dat het ergens zwaar aanvoelt.

De stilte voor de storm is een emotionele en aangrijpende roman die moeizaam begint maar na het lezen nog een tijdje blijft hangen

Meer recensies van IngeBrun